Vinckhuysenschool groeit door naar duurzame sportieve dorpsschool

Sinds de Vinckhuysen school afgelopen voorjaar het goede nieuws kreeg dat ze zelfstandig door konden, is er veel gebeurd! Het schoolbestuur (ISOB), het team en de ouders zijn begonnen met de uitvoer van alle plannen en ideeën die er waren gemaakt om de school verder uit te laten groeien tot een moderne duurzame kleinschalige dorpsschool.

Moestuintjes

Mede door het toekennen van gelden van de fusiegemeenten, worden nu de schooltuintjes aangelegd aan de voorkant van de school. We zijn reeds begonnen met de aanleg van een grote “bak” en in het voorjaar gaan we van start en zullen de kinderen hun eigen vierkante meter moestuin gaan inzaaien en zullen ze les krijgen en ondervinden hoe alles groeit en bloeit. De lessen zullen mede worden gegeven door vrijwilligers uit de dorpen die passie hebben voor het werken in hun (volks)tuin, en zo hun kennis kunnen overbrengen op de jongere generatie. Als er straks geoogst gaat worden, zullen we samen gaan koken met de “opbrengst” en zullen de kinderen een eigen winkeltje gaan opzetten om de opbrengsten te verkopen. Dat geld kan dan weer gebruikt worden om nieuwe zaden aan te schaffen.

mini_pannaveld_basketbal_combinatieAanleg all weather sportveld
Met dezelfde gelden wordt binnenkort gestart met de aanleg van een Pannaveld (sport en speelveld) achter de school waardoor er met elk weertype meer dan 1x in de week buiten gegymd kan worden, het hele jaar door!

Goed onderwijs
Het team van meesters en juffen is dagelijks enthousiast bezig om ieder kind de aandacht te geven die hij of zij nodig heeft en op zijn eigen niveau les te geven. Door het kleinschalige karakter van de school is de sfeer veilig en vertrouwd en kent iedereen elkaar. De kinderen zijn de hele dag op school en blijven allemaal gezamenlijk over. De kwaliteit van het onderwijs is met sprongen vooruit gegaan en de sfeer op school is goed!

ZonnepanelenBetrokken ouders helpen bij verbouwing
Ook ouders zijn zeer betrokken en helpen mee tot het realiseren van de ideeën. Zo ligt er vanuit de bouwcommissie een plan bij de gemeente voor de verbouw van de school. Er zijn mooie ontwerpen gemaakt die veel licht en ruimte brengen, maar waar het karakter van de oorspronkelijke 75 jaar oude school bewaard blijven. Ook gaan we binnenkort zonnepanelen plaatsen op het grote dak waardoor we voor een deel zelfvoorzienend kunnen worden.

Bijzondere activiteiten
Verder wordt er onderzocht of er naschoolse activiteiten kunnen worden aangeboden in de vorm van muzieklessen en er wordt bekeken of er in samenwerking met de zwemschool op Villapark De Rijp zwemlessen kunnen worden aangeboden onder schooltijd! Voor de hogere groepen worden nu al Spaanse lessen aangeboden.
Naast dat de kinderen allemaal overblijven, is er ook een goede en sportieve buitenschoolse opvang en een lage ouderbijdrage.

Wil je een kijkje komen nemen in onze school? Kom dan naar de open dagen op 18 februari en 18 maart!

Zie ook www.vhschool.nl of www.vriendenvinckhuysenschool.nl