Waanzinnige energie tijdens opening sportveld Vinckhuysenschool

Vrijdag 11 september is het nieuwe multifunctionele sportveld bij de Vinckhuysenschool en SV Graftdijk geopend door presentator en voorzitter van het Schipholfonds, Tom Egbers. Tom moest toegeven bijna sprakeloos te zijn van zoveel energie en sportiviteit in zo’n prachtige omgeving! Samen met de directeur en leerlingen van de Vinckhuysenschool verrichtte hij de opening van het prachtige all weather sportveld genaamd de “Goudvin(c)k”.

Goudvin(c)k staat voor talent en nieuwe periodeGoudvink
De naam Goudvin(c)k is ontstaan uit de locatie naast de “Vinck”huysenschool, “Goud” voor het talent van iedere leerling op welk gebied of welk niveau dan ook en de Goudvink uit het boek Minnoes van Annie MG Schmidt waarbij, na het opeten van de goudvink, de betovering van de poes verbroken wordt. Een prachtige inleiding voor de nieuwe fase voor de Vinckhuysenschool, welke na een vervelende periode, weer bruist van het leven en na de aanleg van dit mooie nieuwe all weather sportveld binnenkort ook een prachtige vernieuwbouw zal ondergaan.

Sportiviteit en duurzaamheid in groene omgeving
Het nieuwe sportveld gelegen tussen de Vinckhuysenschool en Sportvereniging Graftdijk zal multifunctioneel ingezet worden voor sporten als basketbal, handbal, voetbal, volleybal en tennis. Het veld kan met alle weersomstandigheden gebruikt worden doordat er geen druppeltje water op blijft staan. Het zal daardoor uitermate geschikt zijn voor de extra gymlessen en pauze activiteiten van de school, maar ook voor de kabouter- en handbaltrainingen van SV Graftdijk. Bovendien heeft de oudere jeugd uit de omliggende dorpen een prachtige plek om na schooltijd hun sporten te kunnen beoefenen.
De prachtige ligging in het groen, naast het schoolplein en bij de entree tot de sportclub benadrukt nogmaals het nieuwe karakter van de dorpsschool. Betrokken ouders, leerlingen en leraren zullen met deze prachtige aanwinst, de aanstaande verbouwing, het groene schoolplein, schooltuintjes aan het kanaal en de zonnepanelen op het dak, het nieuwe imago als sportieve, duurzame en groene school verder uit kunnen bouwen!

Het multifunctionele sportveld is mede mogelijk gemaakt door het Schipholfonds, fusie gemeente Alkmaar (Graft-De Rijp, Schermer en Alkmaar) en samenwerking van de verschillende actieve verenigingen in de Graftdijken.

IMG_20150911_145211 IMG_20150911_143517IMG_20150911_141838